Gebr. Wever B.V.

Nationaal én internationaal transport sinds 1960

We beschikken over een vloot van circa 20 volume-, walkingfloors- en kippertransporters voor alle mogelijke transporten.

Vervoer van goederen is een specialiteit, die Handels- en Transportonderneming Gebr. Wever B.V. reeds vanaf 1960 uitoefent. Nationaal én internationaal. De bekende in rood/gele vrachtwagencombinaties zijn tot ver over de grens bekend.

Dankzij een uitgekiende planning draait dat rollend materiaal nagenoeg continu, zowel binnen als buiten eigen grenzen. Daarnaast beschikt men op de "thuisbasis" over een op- en overslagruimte van ruim 7.500 M².

Voor elke opdracht zoeken wij een passende oplossing.

Image
Image

Onze chauffeurs zijn de basis van onze kwaliteit

Natuurlijk is betrouwbaarheid en snelheid belangrijk in de logistieke wereld. Maar vergeet ook niet de kwaliteit en zorg van het vervoer. Zorg die alleen door betrokken chauffeurs geleverd kan worden.

Wij zijn trots op onze chauffeurs die hun vak verstaan en over de nodige kennis van GMP en RHP transporten beschikken. Onze medewerkers zijn in het bezit van de benodigde certificaten en zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de sector. Met hun jarenlange ervaring kennen en herkennen ze uw wensen en weten ze wat er speelt. Bij u, bij uw afnemer en op de weg!

Vakkundige
Medewerkers
Betrouwbaar
Transport
Alles volgens
strenge normen
Afspraken worden
nagekomen
Inzetbaar in
groot gebied

Op zoek naar een betrouwbare transport partner?

Sinds 1947

De historie van Gebr. Wever

De jongens van Berend "eerdappel"

Samen met zonen Geert en Gerrit richtte vader Berend Wever in 1947 de Fa. Wever en Zonen op. Met een aangekocht truckje werden aardappelen vervoerd naar o.a. Musselkanaal en Stadskanaal. Rond Mussel, gelegen in de voormalige veenkolonien in Zuidoost Groningen en het aangrenzende Drentse gebied werden en worden veel (fabrieks)aardappelen verbouwd. De handel in aardappelen was de in 1898 geboren arbeiderszoon Berend Wever niet vreemd. Hij was daarin al vanaf 1922 actief als landkoopman/commissionair voor Hettama in Leeuwarden.

Het transport besteedde hij uit aan voerlieden als: Jan Potze, Geert Teuben en Jans Wijnholds, mannen die daarna voor zich zelf verder zouden gaan. Berend schafte zich uiteindelijk ook een paard en wagen aan die hij liet mennen door zwager Gerrit Wubs. Ook kwam er een praam. Zo rolde hij met zijn handel de bezettingsjaren in en was hij enige tijd actief in de voedselvoorziening.

Van paard naar wagen en van fa. naar Besloten Vennootschap

Na de oorlog werd de draad weer opgepakt en kocht hij samen met Geert Teuben een Duitse Ford. De tweede wagen was een Franse Ford en werd de eerste truck van de fa. Wever en Zonen. Naast de handel in en het vervoer van aardappelen werken, tot de komst van het aardgas, ook vaste brandstoffen als briketten, eierkolen en turf verhandeld. In de beginjaren ging alles nog met de hand en op de rug en waren de dagen lang.

De start van Gebr. Wever B.V.

De bedrijfsnaam wijzigde in 1960 in Fa. Gebr. Wever toen de broers Geert, Gerrit en Wubbe het bedrijf voortzetten. In 1972 werd dat Gebr. Wever B.V. toen de jongste broer Wijbrand toetrad. Nadat Geert, de oudste en Gerrit de 2e broer waren teruggetreden gingen Wubbe en Wijbrand samen verder.

Uiteindelijk heeft Wijbrand het bedrijf in 2013 overgedragen aan zijn dochters: Agnes Uil-Wever, Ellen Drenth-Wever, Riët Wever en Alette van Lemel-Wever en de schoonzonen Arjan Drenth (directeur) en Harry van Lemel (directeur).

Media

ONS WAGENPARK

Sinds 1947 is er veel veranderd en we zijn trots op de voortgang die we hebben gemaakt en waar we nu staan. We blijven als familiebedrijf innoveren en staan klaar voor al uw diensten!